Slider

Pasivaikščiojimai Krekenavos regioniniame parke

2017 m. birželio 14 d., trečiadienis


Praėjusį penktadienį su reikalais teko apsilankyti Krekenavoje, kuri yra lygiai pusiaukelėje tarp Kėdainių ir Panevėžio. Tiesą pasakius, tuo keliu į Panevėžį važiuojame su šeima labai dažnai, bet iki šiol nesame aplankę (gėda-pelėda...) pakeliui esančio Bakainių piliakalnio.


Šiek tiek oficialios informacijos: Bakainių piliakalnis su priešpiliu yra Kėdainių rajone, Bakainių kaime (Surviliškio seniūnija). Manoma, kad čia stovėjo Eigintų pilis, 1372 metais sudeginta kryžiuočių.

Piliakalnis stovi Liaudės upės krante. Anot padavimo, kalnas supiltas buvusio mūšio vietoje: mūšyje žuvęs vadas, o žmonės nešę kepurėmis žemę ir jo kapo vietoje supylę didelį kalną. Iš trijų pusių piliakalnį supa upė, o iš Šiaurės saugo pylimas. Tokią gerai įtvirtintą piliavietę 1372 metais mini kryžiuočiai.

Šį kartą važiuodama viena ėmiau ir sugalvojau išsukti 1km iš kelio ir atsidūriau tikrai nepaprastoje vietoje. Pasivaikščiojau po piliakalnį, kuris man priminė Kernavę, pasėdėjau ant kalno nukorusi kojas, klausiau paukštelių čiulbėjimo, prisiskyniau gėlių ir pažadėjau sau atvažiuoti čia su visa šeima papiknikauti , o gal ir ant laužo ko nors pasikepti (yra medinis stalas su suolais ir laužavietė).

Jei važiuosite nuo Kėdainių, nuorodos į Bakainių piliakalnį ieškokite pavažiavę už Surviliškio kaimo link Krekenavos 2 km.




Jei turite dar laiko, aplankius piliakalnį, galite pasekti mūsų šeimos išbandytu maršrutu ir užsukti į Krekenavą, ten užlipti į 30 metrų aukščio apžvalgos bokštą ir apžvelgti apylinkes...

...praeiti pojūčių takeliu...
.... ir išbandyti muzikinius ir nemuzikinius instrumentus ir įrankius.

Tą sykį dar važiavome į netoli Krekenavos esantį Pašilių stumbryną, aplankėm į Lietuvos raudonąją knygą įrašytus galiūnus. Štai čia (spausti ant žodžio) galite rasti daugiau informacijos.


Pasidžiaugę gyvūnais dar praėjome šalia įrengtu pažintiniu takeliu per mišką, stenduose paskaitėme apie Krekenavos regioniniame parke gyvenančius gyvūnus ir augančius augalus.


O grįždami namo pakeliui užsukome į Pašilių miške esančias partizanų žemines. Savo nuotraukų neturiu, apie jas galite pasiskaityti čia. Tikrai labai įdomi vieta ir vaikams, ir suaugusiems. Mūsų vaikams iškilo daug klausimų apie partizanų kovas, tikriausiai ir jūsiškiams tokių atsiras, tad būkite pasiruošę į juos atsakyti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan