Slider

Viešbučių maitinimo tipai. Ką reiškia BB, HB, AL ir kt.?

2017 m. kovo 19 d., sekmadienis


Renkantis viešbutį atostogoms, dažnai mums svarbu ne tik viešbučio vieta, patogumai, bet ir maitinimo tipas. Ypač, jei apsistosime vienoje vietoje ilgesnį laiką ar keliaujant su vaikais. Prie viešbučių neretai galima rasti maitinimo tipų sutrumpinimus, todėl šiandien paaiškinsiu, kaip kiekvienas iš jų šifruojamas.

RO (Room only) - be maitinimo.

BB (Bed & Breakfast) – pusryčiai (švediškas stalas), arbata, kava, vanduo – nemokamai.

HB (Half Board) – pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas), nemokami gėrimai: kava, arbata (arba kiti gaivieji gėrimai) pusryčių metu. Vakarienės metu visi gėrimai, net vanduo – už papildomą mokestį. Retesnis variantas, kad būtų įskaičiuoti ir tam tikri gėrimai, tai būna pažymėta atskirai.

FB (Full Board) – pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas). Per pietus ir vakarienę visi gėrimai už papildomą mokestį. Čia irgi kartais gali būti įskaičiuoti gėrimai, bet turi būti paminėta atskirai.

AI (All inclusive) – viskas įskaičiuota: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai, net priešpiečiai ar pavakariai. Kuriuose viešbučio baruose galima užsisakyti alkoholinių gėrimų, priklauso nuo viešbučio. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali kainuoti papildomai.

UAI (Ultra All Inclusive)  – viskas įskaičiuota. Importinių alkoholinių gėrimų asortimentą nustato viešbučio administracija. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali kainuoti papildomai.

Švediškas stalas – tai maisto (dažnai ir gėrimų) pateikimo būdas, kai svečiai patys įsideda maisto, įsipila šaltų ir karštų gėrimų. Paprastai stalas statomas prie sienos arba patalpos viduryje, kad prie jo vienu metu galėtų prieiti daugiau svečių. Švediško stalo etiketas leidžia nesilaikyti patiekalų valgymo eiliškumo, tačiau reikėtų įsidėti tiek, kiek suvalgai. Priklausomai nuo gyventojų skaičiaus viešbutyje (dažniausiai sezono pradžioje bei pabaigoje), švediškas stalas gali būti pakeistas kitu aptarnavimo būdu, pvz., maistas gali būti dalinamas porcijomis.

A la carte – maisto pasirinkimas restorane pagal pateiktą valgiaraštį. Dažniausiai viešbučiuose, turinčiuose a la carte restoranus, vakarienei vietą reikia užsisakyti iš anksto (bent prieš 1 dieną). Laikotarpį, prieš kurį būtina užsisakyti vietą, nustato viešbučio administracija. Pagal viešbučio administracijos nustatytas taisykles, a la carte restorane maitinimas gali būti įskaičiuotas į kainą (pvz., viena vakarienė viešnagės viešbutyje metu) arba už papildomą mokestį.

Žinoma, tas pats maitinimo tipas gali labai skirtis priklausomai nuo viešbučio žvaigždučių skaičiaus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan