Slider

JAV. Kelionė prie Niagaros krioklių

2020 m. balandžio 2 d., ketvirtadienis


Po Niujorko , Filadelfijos ir Vašingtono jautėmės šiek tiek persisotinę miestų, todėl labai džiaugėmės, kad kelionės pabaigai pasirinkome Niagaros krioklius (Niagara Falls). Tai tikrai buvo atgaiva akims ir sielai.

Norėdami juos pamatyti važiavome į to paties pavadinimo miestą. Pasaulyje egzistuoja miestai dvyniai Niagara Falls prie Niagaros upės, jungiančios Ontario ir Erie ežerus, vienas - JAV, New York valstijoje, kitas - Kanadoje, Ontario provincijoje. 

Niagaros kriokliai taip pat sudaryti iš kelių dalių - kanadietiškas Horseshoe Falls ( 57 m aukščio ir 790 m pločio arba aukštesnis už Pizos bokštą) ,ir amerikietiški American Falls  (54 m aukščio, 323 m pločio) ir Bridal Veil Falls (15 m pločio).


Kaip nuvykti iki Niagara Falls iš Niujorko? 
  1. Nuomotu automobiliu. Apie 650 km, kuriuos be sustojimų įveiksite per 6,5 val.
  2. Traukiniu. Bilietai kainuos 55-85 dol., kelionė truks apie 9 val. 
  3. Autobusu. Bilietų kainos nuo 19-50 dol., kelionė truks 7,5-9,5 val., taupant laiką galima važiuoti naktiniu autobusu.
  4. Lėktuvu galima nuskristi iki Buffalo miesto, nuo kurio iki krioklių apie 30 km. Juos įveikti vėlgi galima autobusu arba nuomotu automobiliu. Lėktuvo bilietų galima įsigyti už maždaug 100 dol. 
  5. Galima susirasti vieną iš daugybės firmų, kurios organizuoja ekskursijas su nakvyne. Tokių ekskursijų kaina žmogui nuo $100.
Mes vykome automobiliu su mano sesės šeima iš Filadelfijos, kuri nuo Niagaros krioklių yra nutolusi panašiai kaip Niujorkas, apie 600 km. Gryno važiavimo apie 6-6,5val + sustojimai. Nors kelias puikus, bet leistinas greitis yra tik 65 mylios/val (apie 105 km/h), taigi, 115km/h yra maksimumas, kurį galima sau leisti, nes baudos JAV rimtos.

Į Niagara Falls atvažiavome gerokai po pietų, bet dar spėjome juos apžiūrėti Amerikos pusėje dienos šviesoje, ir jau sutemus.

Vaivorykštės tiltas, jungiantis JAV ir Kanadą

Yra įrengti takai ir tiltai, apžvalgos aikštelės, viską rasti paprasta, daug nuorodų, o ir krioklių gaudesys girdimas iš toli.


Vakarienei valgėme garsiųjų Buffalo wings, kurie tikrai buvo patys skaniausi mano valgyti vištienos sparneliai gyvenime. O štai vietinis vėlgi Niagara Falls alus labai nuvylė – neskanus ir labai stiprus (nors gal tai kažkam bus privalumas).


Amerikietiškas Niagara Falls miestas nedidelis ir man pasirodė gana pilkas ir neįdomus, daug apleistų namų. Jei norisi daugiau veiksmo ir įspūdingų vietų pavalgyti, reiktų planuoti nakvynę Kanados pusėje.


Kitas rytas buvo apniukęs, šaltas ir vėjuotas. Sočiai papusryčiavom Red Coach Inn viešbutyje, tikrai skanu, maloni aplinka ir aptarnavimas, rekomenduoju. Pusrytukai 2 žmonėms atsiėjo apie 35 dol. su arbatpinigiais.

Milžiniški amerikietiški blynai

Dėl prasto oro truputį nusiminėme, bet tas nė kiek nesumenkino patirtų įspūdžių ir džiaugsmo plaukiojant laivu upe. Kruizo Maid of the Mist kaina $20, įskaičiuoti apsiaustai. Plaukti galima ir Amerikos, ir Kanados pusėje, kaina ta pati.


Pasiplaukiojus nušvito saulė ir, baisiausiai apsidžiaugę, tiltu perėjome į Kanados pusę.


Vaizdas nuo Rainbow tilto
Einame į Kanadą

Man tai atrodo kažkas nerealu, kai gali tiesiog taip, pėsčiomis pereiti į kitą valstybę. 

Šiaip LT piliečiams įvažiuoti į Kanadą reikia panašaus elektroninio leidimo, kaip ir į JAV, bet trumpam, pasigrožėti kriokliais, jokių leidimų nereikia, tik paso. Pasieniečiai kertant sieną tik paklausė, kiek žadame būti Kanadoje, kada išvykstame iš JAV, ir tiek. Grįžtant atgal, Kanados pusėje reikia susimokėti – įmesti į automatą $1 monetomis.

Kanados pusėje taip pat galima atsiskaitinėti JAV doleriais, valiutos keisti nereikia.

Vaizdai iš Kanados pusės dar įspūdingesni!

Horseshoe falls – Arklio pasagos krioklys

Dar viena nuostabi atrakcija Kanados pusėje – zip line, kaina apie $18-19. Mes jos, deja, neišbandėme dėl laiko stokos.


Taip pat Amerikos pusėje už papildomą mokestį dar galima nusileisti į olą po kriokliu Cave of the Winds, pasižiūrėti ir pajusti krioklį iš labai arti. Apsiaustai nuo vandens būtini, bet ar jie jums padės išlikti sausiems, tikrai nepažadu.

Vaizdas iš viršaus į Cave of the Winds

O Kanados pusėje dar liko neišbandytas pasikėlimas į Skylon Tower. Bet tikrai visiškai neliūdžiu, nes viskas, ką pamačiau Niagara Falls'uose buvo NUOSTABU!

Ar verta važiuoti prie Niagaros krioklių ? Toks klausimas tiesiog keistas ir net NEGALIMAS! 


P. S. daugiau apie Niagara Falls miesto istoriją galite pasiskaityti augustinas.net blog'e.


Ačiū, kad skaitėte! Daugiau pasakojimų ieškokite Noriu ir keliauju facebook paskyroje arba  @noriu_ir_keliauju_ instagrame.

2 komentarai:

  1. Neparašėte, kur nakvojote Niagara Falls....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, buvom išsinuomavę per Airbnb apartamentus JAV pusėje. Užsakinėjo sesuo, tai neturiu nuorodos. Nebuvo brangu.

      Panaikinti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan