Slider

Vilniaus šviesų festivalis 2020

2020 m. vasario 7 d., penktadienis


Įspūdžiai ir pastebėjimai

Save jau tikrai galiu pavadinti šviesų festivalių mėgėja: dukart aplankytas Klaipėdos šviesų festivalis, šiemet rudenį – Rygos, ir dabar jau antrąkart – Vilniaus šviesų festivalis. Visur man patiko, visur buvau nustebinta naujų idėjų, meninių sprendimų ir neišsenkančios žmogaus fantazijos.

Tad vieną sekmadienį vakare leidomės į šviesų, netikėtumo, stulbinančių sprendimų ir dar niekada nelankytų Vilniaus senamiesčio kiemų paiešką.

Šviesų festivaliuose man visada labai patinka tas suokalbiškas lobių ieškotojų srautas, judantis po miestą, apimtas tos pačios atradimo džiaugsmo nuotaikos. Mėgstu pasiklausyti pokalbių nuotrupų, klausimų ir pateikiamų atsakymų: ir ką čia norėjo pasakyti?, o gal čia yra ...?, o tau nepanašu į ...?

Šiais metais Vilniaus šviesų festivalis gerokai, net ne pagal savo 2 metų amžių ūgtelėjęs ir objektų gausa, ir idėjomis. Labai patiko žiedinis maršrutas, programėlės pagalba ir puiki idėja slėpti šviečiančius objektus senamiesčio kiemuose.



Mūsų kompanija išrinko TOP 5:

1. Lazerių projektų Kubas – absoliučiai magiškas, perkeliantis į kažkokią daugiamatę kosminę erdvę. To pojūčio niekaip negali perteikti nei nuotraukos, nei video.



2. Ignat Radu Faceless man
 

3. Linarto Urniežiaus Mes arba 18 porų mirksinčių akių 


4. Vėjo Aliuko Mazgas


5. Karūna Vilniui – Kvietimas


 

Keletas apibendrinimų ir patarimų besiruošiantiems į šviesų festivalius:
  1. Į tokius festivalius rekomenduočiau vykti tiems, kurie mėgsta netikėtumus, nuotykius, modernų meną ir ilgus pasivaikščiojimus. Dalyvaudamas šviesų festivalyje tarsi nuolat ieškai lobio-netikėtumo. Turbūt tai ir yra žaviausia.
  2. Tai dar viena galimybė būti visa šeima kartu (o gal su seniai matytais draugais?), bendrauti, juoktis, surasti ne tik šviesų instaliacijas, bet ir naujus skonius, išsiaiškinti su vaikais naujus žodžius ir aptarti naujas temas, išmokti orientuotis mieste žemėlapio ar programėlių pagalba.
  3. Šviesų festivaliai paprastai vyksta šaltuoju tamsiuoju metų laiku, tad nepamirškite šiltesnių drabužių, apsaugos nuo lietaus ir vėjo, juk teks lauke praleisti kelias valandas. Taip pat svarbu ir tinkama, patogi avalynė.
  4. Jeigu vykstate į festivalį užsienyje, iš anksto atsisiųskite to miesto žemėlapį, kad galėtumėte naudotis offline, pavyzdžiui, maps.me ar google.maps. Taip pat išsisaugokite telefone festivalio objektų žemėlapį ar mobilią programėlę. Ir, žinoma, pasikraukite telefoną :)
  5. Jei taupote pinigus ir neplanuojate apsilankyti kavinėse ar restoranuose, turėkite užkandžių ir šiltų gėrimų, šaltu oru tikrai pravers.
  6. Jeigu festivalis vyksta savaitgalį, o paprastai taip ir būna, medžioklėn geriausia leistis penktadienį arba sekmadienį, žmonių srautas bus mažesnis.
Jei dar niekada nebuvote šviesų festivalyje, pats metas įtraukti į savo kelionių planus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan