Slider

Dubajus. Išsipildęs sapnas. IV dalis

2017 m. balandžio 25 d., antradienis


VI diena.  

Iš vakaro bevaikščiodami palei Marina kanalą užsisakėme pasiplaukiojimą laiveliu aplink Palmę ir pakrantę. 1,5 val plaukiojimas kainavo 200 AED, pasiderėję nusipirkom po 150 AED (40 eur) iš https://xclusivetours.com/. Yra dar viena tokį turą siūlanti agentūra TheYellow Boats, bet mėlynasis laivelis buvo arčiau mūsų namų ir pigesnis. Taigi, 10 val. ryto išplaukėm tokiu maršrutu:



Tikrai labai smagiai pasiplaukiojome, vaizdai buvo nuostabūs! Tai viena iš būtinų atrakcijų Dubajuje.

Mūsų pliažiukas :)
Jachta, o gal truputį ir povandeninis laivas :)
Kempinski viešbutis Palmėje
"Atlantis" viešbutis
"Burė" ir "bangelė"

Pasimėgavę pliažo malonumais, popiet nusprendėme apžiūrėti dar 2 parkus.

Į pirmąjį gėlių parką Dubai Miracle garden (http://www.dubaimiraclegarden.com/) važiavome iš Ibn Batutta autobusų stoties (2 metro sustojimai nuo mūsų). Į parką autobusas nr. 105 pradeda važiuoti nuo 14.30, važiavome apie 15min, kainavo po 5 AED. Įėjimas suaugusiam 40 AED, vaikams 30 AED.

Parkas veikia nuo lapkričio iki balandžio pradžios, kol nėra didelių karščių. Kadangi buvo penktadienio vakaras, tai parkas buvo pilnas lankytojų. 

Suprantu, kad Emyratų gyventojams tai yra kažkas nepaprasto - vidury dykumos matyti tiek gėlių, bet galėtų parko direkcija kartais nuvažiuoti į kokią Latviją ir pasisemti idėjų iš tenykščių gėlių skulptūrų kūrėjų, būtų dar įspūdingiau :)  Na, bet visai miela vieta, o kai pagalvoji apie laistymui sunaudojamus vandens kiekius, tai darosi dar gražiau :)


Kokią gerą valandą pasivaikščioję, aišku, pavėlavome porą minučių į paskutinį autobusą, tad sėdome į taxi ir už 20 AED nuvažiavome į Global Village http://globalvillage.ae/en/ .

Nežinau, kaip čia tiksliau apibūdinti šitą parką-reiškinį. Tai milžiniška teritorija su įvairių šalių paviljonais, juose esančiais turgeliais ir įvairiomis ekspozicijomis, periodiškai vykstančiais pasirodymais, pristatančiais tą šalį. Taip pat visas atrakcionų parkas Fantasy Island, fejerverkai vidurnaktį, koncertai, galybė maisto paviljonų ir t.t. Global Village veikia kaip ir gėlių parkas tik nuo lapkričio iki balandžio pradžios. Kaip supratau iš žmonių kiekio, tai - labai mėgiama vietinių laisvalaikio praleidimo vieta. 

Atsidaro 16 val. ir veikia iki nebeprisimenu kada, bet labai labai ilgai. Įėjimas 15 AED.

Vienas šios vietos minusas, kad atsiskaityti galima tik grynais, o mes juos greit išbaigėme, tad vaikščiojome ramutėliai :) Tiesa, parke yra 2 bankomatai, bet per minias žmonių mes jų neradome, o ir labai neieškojome. Mums labiausia patiko įspūdingi rytietiški paviljonai su savo turgeliais, įvairiausiais skanėstais. Prisiragavome datulių, riešutų, visokiausio medaus, arbatų, skanėstų ir t.t.

Irano paviljonas


Rytietiškas dizainas :)
Namų valdovui ar valdovei nešioti :)
Siras su arbatinuku
Kinų paviljone, aišku, turgelis :)

Mes ten atvažiavome apie devintą vakaro, tai 12 val., apėję nedidelę dalį, jau buvome ''nusimušę'' nuo kojų ir keliavome link autobuso. Autobusai važiuoja iki kokių 1.30 tai tikrai. Stotelė prie parko aiškiai matyti. Šįkart važiavome lingavome autobusu nr. 103 apie 40 min iki visai kito Dubajaus galo, metro stotelės Union. Spėjome apžiūrėti tuo pačiu ir Deira rajoną pro langą. Autobusas buvo pilnutėlis, tad aš važiavau moteriškoje dalyje, o MB vyriškoje ir žvelgėme viens į kitą iš toli :) Nuskaičiavo iš kortelės po 12 AED ir dar spėjome su metro grįžti namo (7 AED).

Apie Dubajaus viešajį transportą daugiau čia: https://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/public-transport.

VII diena

Tai buvo, labai gaila, bet paskutinė diena Dubajuje, naktį laukė skrydis namo. Ir nors neaplankytų vietų buvo dar daug (pvz. Al Ain'as ir kalnai, ech...), bet nusprendėme, kad nusipelnėme šiek tiek ir pasyvaus poilsio, tad pagaliau išbandėme savo šildomą baseiną ir mums patiko :)


Na ir pabaigai - paskaičiavimai:

  • Lėktuvo bilietai 256 eur x2 = 512 eur;
  • Apartamentai 513 eur;
  • Bilietai į Burj Khalifą, BigBus, plaukiojimas laiveliu apie 280 eur;
  • Viešojo transporto bilietai, taxi ir maistas apie 490 eur.

Viso apie 1800 eur (900 eur asmeniui).

Pritrūkome dar kokių 3 dienų, bet vis tiek kelionė pavyko puikiai, lūkesčių nenuvylė, važiuoti buvo tikrai verta :)

Būčiau labai dėkinga, jei viešbučius savo kelionės metu rezervuotumėte per apačioje arba čia pateiktą Booking.com nuorodą. Jums tai nekainuos papildomai nė cento, o man tai bus šiokia tokia parama plėtojant šią veiklą. Primenu, kad Booking.com yra viena didžiausių viešbučių paieškos sistemų pasaulyje, kurioje galima rasti daugiau kaip 840 000 apgyvendinimo įstaigų bet kurioje pasaulio vietoje: 



Booking.com

1 komentaras:

  1. Arabų šalys traukia savo paslaptingumu, egzotiškumu. aprašyta tikrai vaizdingai ir įkvepia leistis į tokią ne visai tradicinę kelionę su ypatingais potyriais

    AtsakytiPanaikinti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan