Slider

Dubajus. Išsipildęs sapnas III dalis

2017 m. balandžio 17 d., pirmadienis

IV-V dienos. 

Per šias 2 dienas pamatėme tikrai nemažai Dubajaus, bet jei galėčiau laiką pasukti atgal, keliaučiau šiek tiek kitu būdu. Ką pamatyti, buvome suplanavę iš anksto, bet visiškai be reikalo susigundėme, aišku, prisiskaitę forumų ir gerų atsiliepimų, imti BigBus Hop-Op-Hop Off turą.

Va šito tikrai nerekomenduoju daryti, nebent turite tik 1 dieną Dubajuje ir tingite sukti galvą, tada jis tiks susipažinti su miestu, susidaryti bendrą įspūdį. Tokie turai yra daugybėje šalių didžiųjų miestų, konkurentas - CitySighteeing. Nusipirkęs bilietą 24-48val. važinėji po miestą, tam tikrose įdomiose vietose yra sustojimai, kuriuose gali išlipti ir vėl įlipti kada nori. Važinėjant per ausines klausai pasakojimų apie miestą. Dar, paprastai, būna įskaičiuoti bilietai ar nuolaidos įėjimui į muziejus ar kt. objektus. Mes nusipirkome 48val. galiojantį bilietą už 65eur su galimybe naudotis tam tikromis atrakcijomis 7 dienas. Čia atrodytų kaip ir viskas labai gražu ir gerai, bet nereikia pamiršti, kad Dubajus laaabai ''ilgas'' miestas, beveik 30 km išsidriekęs pagal jūrą, tad galima įsivaizduoti, kiek užima laiko nuvažiuoti autobusu iš taško A į tašką B. O kur dar sustojimai, kažko pažiūrėjimas, kito autobuso palaukimas, šviesoforai, eismo kamštukai ir t.t. Be to, nebūtinai spėsi su tuo autobusu grįžti namo, jei ilgiau kur nors užtruksi.

Tad rekomenduoju visur važiuoti metro ar tramvajumi, ar taxi, jei taip patinka. Bus daug greičiau, išvengsite bereikalingo laiko gaišimo ir nervų gadinimo stovint kamštyje, kaip kad buvo mums. :) Ir tikrai viską pamatysite, lengvai rasite, nes praktiškai prie visų įdomių objektų yra metro sustojimai. Tik kai kur reikia važiuoti kitaip, apie tai papasakosiu vėliau. Tai, ką kalba ausinėse, viskas yra internete ar lankstinukuose. Iš tikrųjų labai mažai informacijos pasakoma, daug laiko tiesiog groja muzika.

Bet apie viską iš eilės. Prie pat mūsų ''namų'' kaip tik buvo Big Bus Marina mall sustojimas, ten gavome žemėlapį ir pajudėjome mėlynąja linija. Apsukome ratą po Marina rajoną, toliau judėjome link Burj Al Arab - vienintelio pasaulyje 7 žvaigždučių viešbučio, vadinamo tiesiog Bure.


Prie ''burės''  yra kompleksas Madinat Jumeirah su turgumi, kanalais, viešbučiais, privačiu pliažu. Taip pat galima priartėti prie "burės". Priartėti, bet neprieiti, nebent nuspręsite užsukti į ten esantį restoraną ar apžvalgos aikštelę, kitaip apsauga neįleis.

Madinat Jumeirah turgus pristatomas kaip kažin kas įdomaus, bet iš tiesų tai - išdailinta šiuolaikinė turgaus versija, žinoma, su atitinkamai užkeltomis kainomis.


Toliau persėdę į kitą liniją važiavome į Deirą - senąjį rajoną, kurį  dar galima vadinti miesto pradžia. Nuo jo prasidėjo visa Dubajaus ir Emyratų istorija. Deira garsėja savo turgumis, kanalu. Čia nėra tokių įspūdingų dangoraižių, gyvena daug atvykėlių iš Indijos, Pakistano ir kt. Daug nebrangių maitinimosi įstaigų ir viešbučių.


Išlipome prie Dubajaus muziejaus arba Al Fahidi fort'o, mums įėjimas buvo nemokamas, o bilietas šiaip tik 6 AED. Štai nuo to šulinio, sakoma,  prasidėjo miesto istorija. Aplink jį pastatyta tvirtovė, kurios sienos išlikę iki šiol. Gyventojai vertėsi perlų žvejyba ir gyveno visai paprastai, kol XX a. antroje pusėje buvo atrasta nafta, o tada ir prasidėjo Dubajaus aukso amžius.

Muziejus patiko, nemažai įdomios informacijos, verta užsukti.


Ekspoziciją gana greit apėjome ir pėstute nuėjome į senąjį turgų Old Souk, jis visai netoli muziejaus.
Turgūs dirba nuo 10 ryto iki 22 val., tik penktadieniais vėliau pradeda.


Be jokios abejonės, turgus skirtas turistams, daug suvenyrų, austų-megztų-siuvinėtų dalykėlių, prieskonių, saldumynų. Bevaikštinėdami už 3 AED nusipirkome nemažą maišelį churų - nesaldžių, bet aštrokų spurgyčių su žalėsiais - labai skanių!

Praėję turgų persikėlėme per kanalą (creek) tradicine valtimi abra. Bilietas 1 AED. Labai smagi atrakcija. Vidury valties suolelis keleiviams, jokių bortų ar saugos diržų nėra :)

Creek'as - tai ir uostas, ir šiek tiek lyg Venecija. :)
Galima ir tokiu laivu pasiplaukioti po creek'ą.

Persikėlę toliau ėjome į Aukso turgų ( Golden Souk ). Šitiek aukso dar nebuvau gyvenime mačiusi!

Skaičiau, kad aukso turgaus metinė apyvarta apie 25mln AED. Čia žmonės specialiai atvyksta iš Indijos ir kitų aplinkinių šalių pirkti nuotakoms kraičio.

Didžiausia pasaulyje auksinė apyrankė, įrašyta į Gineso rekordų knygą - 58,6kg aukso!

Kainų neklausėme, bet tikrai derėtis galima.  Va čia tai papuošaliukai! Tūlas arabas, užėjęs į mūsišką juvelyrinę parduotuvę turbūt nesuprastų, kas tai per papuošalai... :)


Prie pat aukso turgaus ir prieskonių turgus Spice souk, ir kvepalų Perfume souk. 

Prieskonių turguje atsigėrėme labai skanių natūralių sulčių iš nemenko meniu ir prisiragavom galybę įvairiausių datulių šokolade. Tik čia jų geriausios kainos, nors tikrai nemažos.


Kitą dieną važiavome į dirbtinę salą ''palmę''. Foto skolinta.


Išlipome pačiame jos pusmėnulio centre prie vieno iš prabangiausių viešbučių Atlantis. Prie jo yra ir vandens parkas ''Aquadventure". Mes į jį nėjome, bet užsukome į viešbutyje esantį didžiulį Lost Chambers akvariumą, įėjimas mums nekainavo.

Grįžome į žemyną.

Pravažiavome pro Dubajaus šeicho Mohammedo bin Rashido Al Maktoumo rūmus.


Dar į mūsų bilieto kainą įėjo tokios atrakcijos kaip flamingų lagūnos aplankymas ir saulėlydis dykumoje, tad vakarėjant nuvažiavome ir į tuos 2 turus. Flamingai buvo gražūs, bet nelabai verti sugaišti tiek laiko važinėjant pirmyn-atgal.


Saulėlydis dykumoje, be abejo, buvo tiesiog pasibuvimas dykumoje įrengtame restorane. Kas norėjo ant kupranugarių pajodinėjo, kas norėjo kaljaną parūkė, o aš pasidariau laikiną chna tatiuiruotę. :) Aišku, jokio saulėlydžio mes nesulaukėme... Turas buvo nemokamas, o sūris, t. y. saulėlydis, nemokamas tik žinote kur. :)

Labai nepergyvenau, nes dykumoj esu gyvenusi geras 2 savaites ir mačiau ne tik saulėlydį, bet restorano aplinka temstant darėsi tikrai labai žavi ir paslaptinga, tad buvo gaila išvažiuoti. Taigi, jei norisi saulėlydžio ar safario dykumoje, geriau tokį atskirai ir nusipirkti.



                                                                   Bus daugiau....


Būčiau labai dėkinga, jei viešbučius savo kelionės metu rezervuotumėte per apačioje arba čia pateiktą Booking.com nuorodą. Jums tai nekainuos papildomai nė cento, o man tai bus šiokia tokia parama plėtojant šią veiklą. Primenu, kad Booking.com yra viena didžiausių viešbučių paieškos sistemų pasaulyje, kurioje galima rasti daugiau kaip 840 000 apgyvendinimo įstaigų bet kurioje pasaulio vietoje: 

Booking.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan